28°C

Beograd

Photo: Twitter

Izvor: Blic.rs

RASPLET SLUČAJA MARJANOVIĆ NA PROLEĆE: Za 10 dana zakazana tri suđenja!

Viši sud u Beogradu zakazao je unapred čak tri suđenja za ubistvo pevačice Jelene Krsmanović na kojima će biti saslušano 14 preostalih svedoka u postupku. Samim tim, rasplet slučaja Marjanović može se očekivati već na proleće.

Kraj februara i početak marta obeležiće suđenje za ubistvo pevačice, a Zoran Marjanović će se na optuženičkoj klupi u razmaku od 10 dana naći čak tri puta: 27. februara, 9. i 10. marta. Na ovim ročištima postupajući sudija u ovom postupku planira da sasluša sve preostale svedoke koje su tužilaštvo i odbrana Marjanovića predložili sudu. Ukupno njih 14 u različitim terminima pojaviće se pred sudom gde će, kao i pred tužiocem, ispričati sva posredna i neposredna saznanja vezana za ubistvo pevačice, ali i mogući motiv ubistva Jelene Krsmanović.

Tako će se pred sudskim većem 27. februara u sudu naći Zoranovi roditelji Vladimir i Zorica, kao i pevačicina sestra od strica Teodora Krsmanović, policajac Boris Pucić i Vera Vukomanović, kuma Marjanovića. Devet dana kasnije svoje će iskaze dati meštani Crvenke koji su u vreme ubistva pevačice bili na nasipu, dok će sutradan svedočiti prijatelji i poznanici pevačice i njenog supruga.

Ovaj potez suda, znatno će ubrzati suđenje za ubistvo pevačice, a samim tim se već na proleće očekuje rasplet ovog monstruoznog ubistva.

Kako kaže izvor  upoznat sa slučajem, u tome će znatno pomoći i veštačenja i veštaci koji su otkrili tragove koji ukazuju na to da je Zoran Marjanović ubio svoju ženu na nasipu u naselju Crvenka u Borči.

- Veštaci Nacionalnog kriminalističkog centra bi već na proleće trebalo da objasne sve u vezi sa veštačenjem blata na pantalonama koje ukazuje da je Zoran bio u kanalu gde je Jelena ubijena. Pred sudom moraće da se objasni i veštačenje mobilnih telefona koje je jedno od najvažnijih dokaza, jer pokazuje da je Zoran Marjanović u vreme ubistva uključio svoj telefon u nesporednoj blizini mesta gde je pevačica ubijena. Veštačenje krvi na zadnjem sedištu "mercedesa" takođe će biti jedan od dokaza koji će se izvesti, nakon čega se očekuje da slučaj ubistva pevačice uđe u završnicu - kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, ukoliko sud nastavi ovim tempom i bude zakazivao suđenja u razumnom roku - ove godine mogla bi se očekivati i presuda.

- Dosadašnja sudska praksa zakazivanja suđenja dan za dan odnosila se najviše na ona pred Specijalnim odeljenjem Višeg suda, dok su suđenja za teška ubistva nekad znala da se zakazuju i u razmaku od po mesec, dva ili tri meseca. Ovaj korak pokazuje da sudija ne želi da odugovlači sa donošenjem presude i da želi da se što pre odgovori na pitanje da li je Zoran Marjanović ubio Jelenu. Realno gledajući, da se ovaj postupak što pre završi ne sprečava ga ništa, osim eventualnih drugih predmeta koje ima i toga kada je sudnica gde se održava suđenje Marjanoviću slobodna - kaže izvor .

A šta će biti otkriveno u martu? Optužnica protiv Zorana Marjanovića koju je podiglo Više javno tužilaštvo ukazala je da su svedočenja osoba koje će se pred sudom pojaviti u najavljena tri termina od izuzetne važnosti za utvrđivanje motiva ubistva, ali i za razjašnjenje šta je pevačica rekla i radila u poslednjim satima života.

U tome će znatno pomoći svedoci iz naselja Crvenka koji su u vreme ubistva pevačice bili na nasipu, a pre svega pevačicine prijateljice koje su i pred tužilaštvom ukazale na zategnute porodične odnose u kući Marjanovića.

Tako su pevačicine prijateljice ispričale da se Zoran i Jelena nisu razdvajali, ali i da je njihov odnos bio komplikovan. Kako su neke od njih navele, Marjanović je često vređao Jelenu i govorio joj "vidi na šta ličiš", "kako se to oblačiš", "debela si i ružna".

Podsetimo, na prethodnom suđenju za ubistvo pevačice saslušani su Zoranovi brat Miloš i snaha Milica. Brat i snaha Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo supruge Jelene Marjanović, na suđenju su rekli da se on jutro nakon njenog nestanka spuštao u šipražje do kanala i da je odatle blato na njegovim pantalonama.

Miloš Marjanović i njegova supruga Milica dali su izjavu u sudu, za razliku od Zoranovog sina iz prvog braka Uroša, koji je iskoristio svoje pravo da kao srodnik ne svedoči. Zoranovi roditelji Zorica i Vladimir nisu se pojavili na sudu jer je majci navodno pozlilo, imala je visok pritisak, pa je Vladimir ostao uz nju.

Šta se desilo dan posle ubistva Jelene

Miloš Marjanović, Zoranov brat, naveo je da su jutro nakon što je Jelena nestala, on, Zoran i njegova sadašnja supruga, a tadašnja devojka Milica ponovo otišli do kanala da traže Jelenu. Neki ljudi su im rekli da su prethodnog dana tu primetili "sumnjivi zeleni džip".

- Zoran je silazio do kanala, provlačio se kroz šiblje, ali nije mogao dalje. Supruga i ja nismo se zavlačili u šiblje. Ona se tu na brdu ubola na ekser, pa smo krenuli nazad - ispričao je Miloš.

Kasnije je na pitanje tužiteljke Jelene Biorčević Cerović "da li to znači da je Zoran narednog jutra bio na mestu na kom je nađeno Jelenino telo", odgovorio da mesto do kog je Zoran sišao nije u blizini mesta na kom je nađeno njeno telo, ali je izneo pretpostavku da verovatno odatle potiče blato na njegovim pantalonama.

SVEDOCI

27.02.

Vladimir Marjanović

Zorica Marjanović

Teodora Krsmanović

Boris Pucić - policajac kojeg je Zoran prvog zvao

Vera Vukomanović - kuma Marjanovića

09.03.

Vid Stjepanović - meštanin Crvenke

Radosava Marinković - žena sa kozama

Dragan Prvulović - meštanin Borče

Milan Vukša - policajac

Aleksandar Knežević - policajac

10.03.

Zorica Gemović - Jelenina frizerka

Lenka Đorđević - vaspitačica male Jane

Nora Karleuša Rakić - porodična prijateljica

Magdalena Radojević

Milana Šišić - doktorka kojoj je Jelena poslala poruku

NAJVAŽNIJI DATUMI U ISTRAZI

14. april 2016.

Odeća na veštačenju: Gotovo dve nedelje nakon ubistva policija je dodatno pretresla kuću Marjanovića i iz nje odnela uglavnom Zoranovu odeću. Ispostaviće se da se na njoj nalaze ključni tragovi blata...

15. septembar 2017.

Zoranovo hapšenje: Nakon što je izašao iz rijalitija u kojem je proveo desetak dana, Marjanović je kasno uveče uhapšen pod sumnjom da je ubio suprugu Jelenu Krsmanović.

28. oktobar 2017.

Svedočenje kume Vere: Poslednja osoba koja se čula sa Jelenom bila je Vera Vukomanović, kuma Zoranove majke. Verica i Jelena su razgovarale bukvalno pet minuta pre nego što je nesrećna žena ubijena, što se ne poklapa sa Zoranovom verzijom događaja.

8. novembar 2017.

Biciklista sa nasipa: U toku tužilačke istrage ređala su se saslušanja svedoka. Iako je većina tužiocu pričala o odnosu Zorana i Jelene, biciklista koji se zatekao nedaleko od nasipa svedočio je kako je video Jelenu na nasipu u blizini mesta ubistva.

29. januar 2018.

Veštačenje baznih stanica: Konačno, poslednji u nizu dokaza koji se čekao kako bi optužnica bila poginuta odnosi se na veštačenje baznih stanica, koje otkrivaju da je Marjanović lagao policiju o svom kretanju na dan ubistva.

9. februar 2018.

Optužnica: Tužilaštvo podiže optužnicu protiv Marjanovića.

20. mart 2018.

Optužnica na dopuni: Viši sud u Beogradu vraća optužnicu na dopunu “radi boljeg razjašnjenja stanja stvari” i radi saslušanja male Jane

21. jun 2018.

Saslušana mala Jana: Saslušana pevačicina i Zoranova ćerka.

25. jun 2018.

Poništen pritvor: Apelacioni sud poništio je rešenje o pritvoru Zoranu Marjanoviću i vratio na ponovno odlučivanje Višem sudu.

26. jun 2018.

Potvrđen pritvor: Viši sud je uprkos odluci Apelacionog suda ostavio Marjanovića u pritvoru zbog uznemirenja javnosti.

27. jun 2018.

Nova optužnica: Dopunjena optužnica protiv Zorana Marjanovića dostavljena je Višem sudu.

17. april 2019.

Treća optužnica: Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je treću optužnicu protiv Zorana Marjanovića.

3. jun 2019.

Potvrđena optužnica: Viši sud u Beogradu potvrdilo je optužnicu iz aprila protiv Marjanovića.

11. septembar 2019.

Pripremno ročište: U Višem sudu u Beogradu održano je pripremno ročište za ubistvo pevačice gde su predloženi dokazi i svedoci koji će se izvesti, odnosno saslušati tokom suđenja.

5. novembar 2019.

Počelo suđenje: Zoran Marjanović izneo je svoju odbranu pred Višim sudom u Beogradu.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti