28°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Tanjug

SELAKOVIĆ: Srbija se približava cifri od 7.500 stanova za izbeglice

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je danas u Ubu prilikom svečanog uručenja ugovora o kupovini 21 stana izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine preko Regionalnog stambenog programa, da se Srbija približava cifri od 7.500 stanova i kuća koliko je zacrtano da je potrebno onima koji su bili prinuđeni da tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije napuste domove.  

- Polako se približavamo cifri od 7.500 stanova i kuća koliko smo zacrtali da je potrebno da obezbedimo za naše suraodnike koji su u najtežim danima moderne srpske istorije 90-tih godina bili u situaciji da ostave sve što su i oni i njihovi preci čitavog radnog veka sticali, da ostave svoje domove, svoja ognjišta i utočište pronađu u našoj Srbiji - rekao je Selaković. 

PROČITAJTE JOŠ: Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žofreom!  

On je izbegličkim porodicama koje su danas dobile stanove poručio da su došle u jednu od najlepših opština u Srbiji, koja je među onima koje se najbrže razvijaju i u kojoj sve više judi želi da živi.

- Imaćete svoj dom koji možda nije velelepan, raskošan, ali je vaš i to je prvi preduslov koji je najvažniji. Svi mi koji smo deo državnog rukovodsta i sledimo politiku predsednika Aleksandra Vučića i vlade trudimo se da prvo osiguramo ono što je naše, da naša Srbija počne da izgleda i bolje i uređenije, da bude i razvijenija. Preduslov za svaku od vaših porodica da se to ostavri još brže i naprednije jeste da imate svoj krov nad glavom - istakao je Selaković.

PROČITAJTE JOŠ: TABAKOVIĆ: Na rast inflacije ne utiče povišena tražnja  

On se zahvalio donatorima, među kojima je najveći Evropska Unija, a tu su i SAD, Nemačka, Norveška, Italija, Švajcarska, Danska, Turska, Luksemburg, Španija, Kipar, Češka, Mađarska, Rumunija i Slovačka. 

Regionalni stambeni program je višegodišnja zajednička inicijativa Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu, a fondom Programa upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar