19°C

Beograd

Photo: Youtube printscreen/CNBS Internacional

Izvor: Tanjug

SUKOB stavova nemačkih političara oko obavezne vakcinacije, suprostavljeni stavovi i unutar unije kancelarke Merkel

 Nemački političari širom političkog spektra kritikovali su danas upozorenje Helgea Brauna, šefa kabineta kancelarke Angele Merkel, da će možda biti neophodno uvesti ograničenja za nevakcinisane ljude ako broj zaraženih od kovid-19 poraste u narednim mesecima.

PROČITAJTE JOŠ:

RUŽIĆ O PREPORUCI KRIZNOG ŠTABA! "Nastava možda neće moći da se organizuje regularno"

DETALJI STRVIČNE NESREĆE U BORČI! Kaminon prešao preko devoljke(20), poginula na mestu !

POLICAJAC NEŠA ZVEZDA DANA! Strpljivo ćaskao sa radoznalom devojčicom! (FOTO)

KRVAVI OBRAČUN NA SVADBI! Uboden nožem u oko, zbog muzike!

To pitanje je podelilo čak i pripadnike Hrišćansko-demokratske unije kacelarke Merkel

Armin Lašet, kandidat koji bi trebalo da zameni Angelu Merkel, rekao je da se zasad protivi bilo kakvim formalnim ili neformalnim zahtevima vezanim za vakcine.

"Ne verujem u obavezne vakcinacije i ne verujem da bi trebalo da vršimo indirektni pritisak na ljude da se vakcinišu“, rekao je on. 

I drugi zvaničnici sličnog su mišljenja.

Guverner Baden-Virtemberga Vinfrid Krečman, član Zelenih, primetio je da bi delta varijanta i druge koje bi mogle da se pojave mogle da učine zahteve za vakcinacijom privlačnijim.

On je istakao da ne može da odbaci mogućnost obavezne vakcinacije za sva vremena.

"Naravno da su nam potrebni podsticaji da bismo postigli najveću moguću stopu vakcinacije", rekao je Marko Bušman, vođa parlamentarne grupe Slobodnih demokrata.

Ipak, rekao je on, ako je istina da nevakcinisani ljudi koji su testirani ili su se oporavili od virusa ne predstavljaju veću opasnost od vakcinisanih, nametanje takvih ograničenja nevakcinisanima predstavljalo bi kršenje njihovih osnovnih prava.

Rolf Mucenih, šef poslaničke grupe Socijaldemokrata, rekao je  da bi političari trebalo više da se fokusiraju na vakcinaciju građana koji to žele nego na kažnjavanje nevakcinisanih.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar