14°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

Ruski Istraživački centar "Gamaleja" razvio je VAKCINU koja će štititi od novih varijanti omikron soja!

Ruski Istraživački centar Gamaleja razvio je vakcinu koja će štititi od novih varijanti omikron soja korona virusa, koja je kreirana na istoj platformi kao i Sputnjik V, izjavio je danas direktor te ustanove Aleksandar Gincburg.

NOVE BUSTER DOZE DO JESENI! Stiže vakcina protiv omikron soja korona virusa


Vakcina, kako je objasnio, sadrži podsekvence delta i omikron soja i pretpostavlja se da bi trebalo da dobro štiti i od ovih sojeva, kao i od varijante BA.5.

"Ova vakcina je napravljena na istoj platformi kao Sputnjik, tako će se i zvati, a menjaće se samo antigenski sastav. Čak je i pogrešno nazivati je novom vakcinom, jer i vakcina protiv gripa svake godine ima novi antigenski sastav, ali niko je ne naziva novom“, rekao je Gincburg.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Napomenuo je da će klinička ispitivanja, ako se sprovode prema važećem zakonodavstvu, trajati do šest meseci, a da do tada već može postojati nova varijanta omikrona ili neki drugi soj i izrazio uverenje da treba koristiti proceduru koje se primenjuje kod vakcine za grip i koja traje tri meseca.

Rusko Ministarstvo zdravlja registrovalo je u avgustu 2020. prvu vakcinu protiv korona virusa u svetu, Sputnjik V.

U Rusiji su razvijene i vakcine EpiVacCorona, KoviVac, Sputnjik Light, EpiVacCorona-N, Konvasel i vakcina Gam-COVID-Vak-M za adolescente.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar