-2°C

Beograd

Photo: Instagram/ mileena_radulovic

Izvor: Novosti

MILENA RADULOVIĆ U SUZAMA: Štiteći nasilnika samo su produbljene rane ovih devojaka

Glumica Milena Radulović ovogodišnja je dobitnica nagrade "Osvajanje slobode", a nakon zvaničnog uručenja ona je održala i govor.

Pomenuta nagrada dodeljena je 21. put, a Milena je istakla da je posvećuje svojim borcima, odnosno devojkama koje su sa njom odlučile da izađu sa tužbom za Miku Aleksića.

PROČITAJTE JOŠ:Otvorena izložba "POVRATAK GENARALA" u prisustvu predstavnika značajnih kulturnih institucija Srbije i Rusije

Glumica je govor održala u suzama, a nagradu je posvetila i svojoj majci koju je nazvala "svojim herojem"

- Meni ova nagrada mnogo znači i dolazi od pravih žena, koje poštujem i čije stvaralaštvo volim, u pravo vreme. Zahvalna sam i počastvovana -  rekla je između ostalog Milena Radulović.

Mlada glumica koja je svojom ispovešću o tome kako je silovao nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić pokrenula lavinu, kaže da celokupno društvo mora da se trgne.

- Krajnje je vreme da se celokupno društvo otrgne iz pakla oko nas i hitno da se probudi iz stogodišnjeg sna. Vreme je da se konačno svi osveste. Da žrtvi nasilja ne postavljaju glupa pitanja, ne veruju i kao u ovom slučaju - ne preduzmu ništa i time stanu na stranu nasilnika.

Štiteći nasilnika samo su produbljene rane ovih devojaka. Sve smo mi kroz godine bili svedoci tih “odraslih” ukoronjenih u nekom sistemu koji baš i ne žele da snose odgovornost, da se mešaju, “preseku”.

PROČITAJTE JOŠ:SPEKTAKL U NAJAVI: AMERIČKI IGRAČI STIŽU I NA NOVOSADSKU SCENU

Obično, na kraju tog procesa, kad želiš nešto da preuzmeš, svi ne znaju kako, ili kažu - vi to morate nekako same. Mi, devojke, devojčice, na kraju žrtve s dubokim ranama na duši, treba da pobedimo ne samo tog čoveka, nego da budemo jače od celog sistema. Da nije to malo apsurdno? Evo, jesmo - poručuje Milena Radulović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad