2°C

Beograd

Photo: tanjug darko vojinovic

Izvor: Novosti Magazin

ČAROBNI MASLAČAK CVET ZA ZDRAVLJE: Isprobajte tinkturu, med i VINO sa brojnim lekovitim svojstvima (RECEPT)

Ova biljka se danas u mnogim krajevima sveta upotrebljava za ishranu i lečenje

Maslačak se smatra korovskom biljkom, a na našim prostorima se može naći gotovo na svim zelenim površinama, pa čak i u parkovima u gradskim oblastima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ipak, ova biljka se  kao lek prvi put se spominje u zapisima arapskih lekara u desetom i jedanaestom veku.

Cela biljka je jestiva, i koren, stabljika, listovi i sam cvet, tako da ima puno narodnih recepata na čijem spisku se nalaze neki delovi maslačka.

NAJLEKOVITIJA BILJKA NA SVETU: Prirodna TINKTURA sa glogom najbolja podrška srcu (RECEPT)

Tinktura od maslačka

Tinktura od maslačka će vam biti vrlo korisna za vaše zdravlje i borbu protiv bolesti.

Pripremite:

  • Neophodno je da obezbedite pola listova sa cvetom i pola korena.
  • Sledeći korak je da obe polovine ubacite u teglu i sipate sa rakijom većeg kvaliteta.
  • Nakon toga, zatvorite teglu i neka ona tako odstoji tri nedelje.
  • Temperatura bi trebalo da bude sobna i nikako ne izlažite teglu suncu.
  • Tokom te tri nedelje ono što morate da radite jeste da povremeno mućkate teglu.
  • Krajnji proces obuhvata ceđenje kroz gazu, a nakon toga tinkturu sipajte u flašu i držite je na tamnom mestu.
  • Ona se pije od dva do tri puta na dan, a preporučljivo je da pijete oko 30 kapi koje se rastvaraju u čaši sa vodom.
  • Nakon tri meseca korišćenja, potrebno je obavezno napraviti pauzu.

Maslačkovo vino

Pripremite :

  • 6 litara vode,
  • 20 šolja svežih cvetova maslačka,
  • 2500 grama šećera,
  • 2 limuna,
  • 2 pomorandže,
  • 20 grama kvasca i malo grožđa.
  1. Cvetove prelijte vrelom vodom, poklopite i ostavite da odstoje 24 sata.
  2. Ocedite pa dodajte sok i koru limuna i pomorandže, obavezno neprskane pa šećer.
  3. Kuvajte 10 minuta, procedite, ohladite i umešajte izmrvljeni kvasac.
  4. Ostavite u loncu dok se ne pojave mehurići, ulijte u flaše i začepite zatvaračima od mekog belog papira.
  5. Pričekajte nekoliko nedelja da fermentacija prestane, u svaku teglu stavite malo grožđa i zatvorite prokuvanim poklopcem.
  6. Vino je pitko nakon šest meseci.

Med maslačka protiv stresa

U novije vreme sve češće se pominje med od maslačka tako da smo se potrudili da nađemo proveren recept za spravljanje istog.

Potrebno je da pripremite: 

  • 500 cvetova maslačka,
  • 4 veća limuna,
  • 1 litar vode i
  • 5 kilograma šećera.
  1. Cvetove stavite u veliku posudu i prelijte sa jednim litrom hladne vode.
  2. Limun isecite na kriške i potopite uz cvetove.
  3. Ostavite da stoji  najmanje 24 sata.
  4. Nakon toga cvetove dobro izgnječite a zatim procedite.
  5. Tako proceđenu tečnost lagano zagrevajte i dodajte postepeno šećer.
  6. Šećer morate dodati pre nego se tečnost zagreje.
  7. Lagano i neprestano mešajte i kuvajte dok se ne zgusne.
  8. Konzumacija ovog meda se preporučuje za detoksikaciju organizma kao i za smanjenje stresa.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Tagovi



Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar