33°C

Beograd

Photo: Pixabay/Stas_F

Izvor: Objektiv

OPREZNO: Šest pravila TOPLO-HLADNO igrica, i šta nikako ne smete da uradite

Ove igrice su veoma korisne na početku veze, ali morate da budete oprezni

Na početku veze, kada još nismo sigurni u svoja osećanja, ima mnogo prostora za rane igrice.

Realno, niko ne želi da otkrije sve karte i pokušava da stekne “prednost” nad drugom stranom.

Ove toplo-hladne igrice znaju da ljude dovedu do nervnog sloma, ali većina ih ipak igra.

Dobrica

Mnogi muškarci i žene se žale da je neko odustao od njih jer su “predobri”. U ljudskoj psihologiji je poriv da više cenimo ono za šta moramo da se malo više pomučimo, a “dobrica” je često opis nekoga ko radi sve da bi ugodio drugoj strani.

Drugim rečima, dobrice često smatramo nesigurnim. Jedna stvar je sigurna, i muškarce i žene privlače partneri sa samopouzdanjem, a ono se nazire kroz igre osvajanja.

Nemojte da budete prvi

Tek ste upoznali nekog i svideo vam se odmah i već vas vidite kao odličan par. Stanite na loptu. Svaki odnos se razvija svojim specifičnim tempom. Nemojte da brzate, naučite da budete strpljivi i uživajte što duže u tom uzbuđenju nečeg novog.

Upoznavanje i otkrivanje je najdivnije i najuzbudljivije razdoblje u svakom odnosu. Nemojte prvi da ostvarite kontakt, potrudite se da i vi budete lovina. Dopustite da druga strana prva prilazi vama. Onaj ko pravi prvi korak uvek je u slabijem položaju.

Uživajte da budete solo ili se pretvarajte da to činite

Prelaženje iz veze u vezu samo zato što niste navikli da budete sami, vrlo je loše jer sebi ne dajete priliku da upoznate sami sebe. Poznavanje sebe je najbitnija stavka kako biste mogli da funkcionišete s drugima.

Ako ste nedavno izašli iz veze, pokušajte neko vreme da budete sami i uživajte u tome.

Poenta je da ako ste srećni i bezbrižni i ljudi oko vas će to primetiti. Izlazite s prijateljima i radite zabavne stvari koje vas usrećuju. Idite na društvena događanja i upoznajte nove ljude.

Ostavite mesta mašti

Poenta zavođenja je držanje druge strane zainteresovanom za vas. Neka vam postavljaju pitanja, a vi odgovarajte. Ako vas pita šta radite, i iako nemate planove, nemojte to u potpunosti da pokažete. Držite odnos na laganoj vatrici, ali pritom nemojte da zvučite hladno i potpuno nezainteresovano.

Ne budite dostupni

Zvoni vam mobilni telefon ili vam je stigla poruka, ne morate da se javite istog trenutka, slobodno malo pričekajte. Igra mačke i miša je igranje sa živcima, ali nekome je ta igra uzbudljiva. Druga strana neće biti sigurna na čemu je s vama, a upravo je to privlači.

Ali pritom budite svesni da svi imaju svoje granice pa nemojte da preterujete. Nemojte to da radite svaki put. Ista stvar važi i za dopisivanje. Nemojte da pokažete da ste se zaljubili do ušiju, neka druga strana misli gde ste i šta radite.

Budite otvoreni

Ne biste smeli da budete nametljivi, a isto važi i za suprotnu stranu. Čim shvatite da je neko nametljiv, pripazite. Neki od znakova nametljivosti su lako prepoznatljivi, poput slanja poruka na sve moguće platforme kojima se služite, čak iako ništa ne odgovarate. Nametljivci uvek prvi zovu, nesigurni su i zbog toga se slažu sa svim što kažete.

Na kraju, kad vas suprotna strana konačno i osvoji, nikad nemojte da dozvolite da misli kako vas sad ima i da više ne treba da se trudi. I u stabilnoj vezi dobro je poigrati se mačke i miša… Igranje lova daje posebnu draž koja ne bi smela da izgubi.

Naravno, sve ove igrice imaju smisla samo do određene granice i zato nikada ne smete da preterate. Jedno je glumiti da ste nezainteresovani, a sasvim drugo tvrdoglavo se držati pravila: neću nešto da uradim prvi/prva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar