-1°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

ČUVENI BEBI PUDER SE POVLAČI IZ PRODAJE Podignuto 16.000 tužbi, izaziva rak!

Kompanija "Džonson i Džonson" (J&J) saopštila je da prestaje da prodaje bebi puder na bazi talka u Sjedinjenim Državama i Kanadi, navodeći da je to deo sveobuhvatne revizije njenih proizvoda i strategije, do koje je došlo zbog pandemije koronavirusa.

Kako prenosi agencija Rojters, američki farmaceutski gigant koji proizvodi lekove, medicinske i farmaceutske proizvode, saopštio je da će narednih meseci postepeno zaustavljati prodaju bebi pudera, koji čini 0,5 odsto njenih ukupnih proizvoda u SAD, ali da će prodavnice nastavljati da prodaju postojeći inventar.

Protiv kompanije je podignuto više od 16.000 tužbi potrošača koji tvrde su dobili rak zbog korišćenja Džonsonovih proizvoda na bazi talka, uključujujući i bebi puder.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

PATRIJARH I PREDSEDNIK SE OBRATILI NACIJI Đukanović ima plan da nema više SPC u Crnoj Gori! (VIDEO)

PUTIN POBESNEO, NEMA MILOSTI! Lično ćete mi odgovarati!

Ambasade poručile Prištini: Vratite zemlju Visokim Dečanima!

MILO UDARIO NA RUSIJU I SRBIJU Novi "hladni rat" u Evropi!

Većinu tužbi tek treba da razmotri okružni sud u Nju Džersiju.

U tužbama se navodi da su proizvodi kompanije koji sadrže talk kontaminirani azbestom, koji je poznati karcinogen. "Džonson i Džonson" tvrdi da su proizvodi kompanije potpuno bezbedni, prenosi Glas Amerike.

U aprilu, sudija u Nju Džersiju doneo je odluku da hiljade podnosilaca tužbe koji tvrde da proizvodi "Džonson i Džonson" izazivaju rak mogu da iznesu svoje slučajeve, ali je limitirano svedočenje stručnjaka na tim suđenjima.

"Džonson i Džonson" tvrdi da u testovima koje je sprovela sama kompanija nije pronađen azbest u bebi puderu, nakon što su testovi koje je obavila američka Uprava za hranu i lekove (FDA) otkrili azbest u tragovima.

OVO MORATE ZNATI

USPELI SU! Posle 32 godine agonije našli otetog sina! (VIDEO)

MALI VUJADIN OSTAO BEZ IČEGA Grad mi je sve uništio, nemam gde da spavam (FOTO)

POČEO RAT! Novim oružjem napadnute američke ambasade! POGLEDAJTE! (VIDEO)

CRNI DANI Od početka godina ubijeno SEDAM ŽENA!

Zbog testa FDA, kompanija je povukla jednu seriju bebi pudera u oktobru.

"Potražnja za Džonson bebi puderom na bazi talka u Severnoj Americi je opala u velikoj meri zbog promenjenih navika potrošača, kao i dezinformacija o bezbednosti proizvoda i konstantnoj paljbi reklama koje pozivaju na tužbe protiv kompanije", saopštio je "J&J".

Korporacija navodi da će nastaviti da prodaje bebi puder na bazi kukurznog skroba u Severnoj Americi, a da će proizvode i na bazi talka i kukuruznog skroba prodavati na drugim tržištima u svetu.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad