18°C

Beograd

Photo: Instagram/seka.sablic

Izvor: espreso

SIN SEKE SABLIĆ NASLEDIO DAR ZA UMETNOST OD MAJKE!

Seka Sablić ima moć da nam bez ijedne izgovorene reči vrati osmeh na lice. Retko priča o privatnom životu, ali uvek s ponosom govori o sinu Stefanu. Sličnost je toliko očigledna da biste pogodili ko mu je majka čak i ako to ne znate. Od slavne glumice nasledio je i dar za umetnost.

Stefan ima 45 godina i ugledan je pozorišni reditelj. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Egona Savina, a postdiplomske studije nastavio na univerzitetu u Tel Avivu.

PROČITAJTE JOŠ: UMETNIČKA ROMANSA NA RELACIJI BEOGRAD – ZAGREB? (FOTO)

Iza njega je niz uspešnih predstava koje su igrane na različitim scenama, od Narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog, Ateljea 212, Bitefa, Zvezdara-teatra, do pozornica širom zemlje. U nekima je igrala i njegova mama. Radio je u laboratoriji za reditelje u „Linkoln-centru“ u Njujorku, a na internetu možete videti i njegove fotografije sa tradicionalnim jevrejskim žičanim instrumentom koji se zove oud.

U javnosti ga ne viđamo često, potpuno je posvećen porodici i sinu Leonu. Jedna od omiljenih srpskih glumica više puta je istakla da joj je unuk najveća radost, a u nedavnom intervjuu rekla je da je on „njen serotonin“ u ovom neizvesnom korona vremenu.

PROČITAJTE JOŠ: Otvorena izložba "Odiseja nesvrstanih"!

‒ Mnogo volim unuka, videćemo da li će naslediti glumački dar od mene. Šarmantan je i veoma duhovit. Kada ga pitaju da li ćeš biti talentovan na baku, odgovori: „Ne, biću valentolog“ ‒ našalila se Seka.

Sa velikom ljubavlju i ponosom govori i o sinu:

‒ Ja sam veliki profesionalac i mislim da Stefan ide istim putem. Veoma je ozbiljan, verujem da će postati odličan zanatlija. Trudim se da se ne mešam, mada ga možda potajno špijuniram i kontrolišem. (smeh) Ali i on ima mnogo poverenja u mene, pa se ne ljuti ako sam ponekad malo agresivna i dosadna. Sasluša sve šta kažem, a odluke su na njemu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar