7°C

Beograd

Photo: privatna arhiva reditelja

Izvor: Happy BSC

ROMAN MAJETIĆ: GLUMCI S NESTRPLJENJEM OČEKUJU POČETAK EMITOVANJA SERIJE "ZAUSTAVI VREME"

Golden Rose ad

Poznati reditelj Roman Majetić, koji potpisuje serije kao što su “Villa Marija”, “Ljubav u zaleđu”, “Obični ljudi”, “Ponos Ratkajevih”, “Zakon ljubavi”, ali i “Crveni mesec” i “Jugoslovenka stiže i na program Happy televizije sa svojom serijom “Zaustavi vreme”, za koju je scenario pisala Nataša Drakulić! 

Serija “Zaustavi vreme” kao da je zaista bila zaustavljena u vremenu: na njeno emitovanje čekalo se dugih deset godina. Da li ste, iz ove perspektive, zadovoljni izborom glumačke ekipe za ovu seriju I da li je scenario i danas aktuelan? 

- To  je definitivno jedini projekat koji je ovoliko dugo čekao na emitovanje...  Verujem da to što serija ide u emitovanje desetak godina nakon što je snimljena ipak neće predstavljati veći problem. Jedino će u pogledu scenografije, kostima i rekvizite biti vidljivo da serija nije snimana sada, sve ostalo jednako je aktualno i danas. Štaviše. Serija je snimljena u HD rezoluciji, po današnjih tehničkim standardima i formatu, a u njoj igra vrhunska glumačka ekipa renomiranih srpskih glumaca. U tom smislu ovo odgođeno emitovanje čak donosi i korist, jer niz mladih glumaca koji u njoj igraju, pored starijih renomiranih kolega, a nekima od njih to su bile prve uloge, ili svakako prve značajnije, u međuvremenu su igrali u nizu drugih serija i filmova, pa će i oni sada biti poznate glumačke zvezde za srpsku publiku. A scenario je itekako aktualan, jer su životi junaka serije smešteni u sferu politike, kroz koju se prelamaju odnosi u unutar njihovih porodica i prijateljstava. Sama priča i njihove sudbine potvrđuju onu poznatu i uvek aktuelnu poslovicu: “politika je kur…”.

- "Zaustavi vreme" ima više od 120 epizoda, ovako duge serije imaju svoju publiku širom sveta, kakva je situacija kod nas, mislim pri tom na region. Imamo li kulturu ili bolje reći naviku praćenja ovako dugih serija, a Vi kaop što je poznato imate iskustvo produciranja istih?

- Što se tiče formata, odnosno velikog broja epizoda serije, situacija je jednaka u Srbiji i regionu kao i na globalnom nivou; takozvani  daily igrani formati, bez obzira na produkcijski nivo i tematiku, svejedno da li je reč o skupo produciranim telenovelama koje su po svemu više dramske serije s velikim brojem epizoda, ili skromnije producirane sapunice po licencama bez preterane dubine sadržaja - rezultati pokazuju da su takve serije i danas najuspešnije, njihovi rezultati gledanosti u pravilu nadmašuju one drugih igranih formata.

- Zovu Vas "kralj sapunica" ima li to za Vas negativnu konotaciju ili ste prema tome potpuno ravnodušni?

- U principu mi stvarno ništa ne znaći taj epitet koji su mi mediji dodelili. Ali svakako ne vidim ništa negativno u tome. Kad me to pitaju uvek se setim jednog prijatelja iz Zagreba kojeg su davnih dana mediji prozvali “kraljem smeća”, jer je bio najuspešniji u toj industriji… pa je svima, pomalo u šali, odgovarao da je ponosan na tu titulu; “bolje je biti kralj smeća, nego sluga u nekom elitnom biznisu”.

- Imate li vremena da gledate serije koje ste producirali i hoćete li sa posebnim interesovanjem pratiti "Zaustavi vreme" s obzirom na veliki protok vremena od snimanja do emitovanja?

- Trudim se da gledam sve svoje serije, onoliko koliko mi obaveze dopuštaju, bez obzira što sam svaki kadar više puta video, većinu i režirao, a sve na kraju montirao, ipak je drugačiji doživljaj gledati seriju očima publike. A “Zaustavi vreme” ću s posebnim zadovoljstvom da pogledam, a verujem da slično misle i svi glumci i cela ekipa koja je na seriji radila, i koji s nestrpljenjem već godinama čekaju njeno emitovanje. 

- Šta bi bile Vaše preporuke gledaocima za seiju "Zaustavi vreme"?

- Nemam nešto posebno da preporučim gledaocima, oni sami znaju da odaberu ono što ih najviše interesuje. Mogu samo da im obećam, ukoliko se odluče da prate seriju “Zaustavi vreme” da će gledati zanimljivu, atraktivnu priču koju je u igranu formu prenela vrhunska ekipa glumaca. U priči i sudbinama likova serije prepoznaće mnoge situacije iz svog života, kao i društva u kojem živimo, sve one teme o kojima svakodnevno čitaju u medijima. A u svojoj srži, “Zaustavi vreme” priča je o svemu onome što je prisutno u našim životima; o ljubavi, prijateljstvu, porodici, karijeri…svemu onom lepom i ružnom šta život donosi. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Preporučeno iz iste kategorije

Golden Rose ad