18°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: HappyBSC

SRBIJA NA DLANU Potresne sudbine tri porodice (ČETVRTAK, 21 SAT)

Srbija na dlanu svake nedelje vam donosi teške priče i potresne sudbine.

Gorica Ilić iz Čačka je samohrana majka šestoro dece. Bivšeg supruga je upoznala kao mlada, voleli su se i dobili šestoro dece. Sve je bilo dobro dok je on radio, i mogao da obezbedi sve za porodicu. Gubitkom posla, odao se alkoholu što je razorilo njihov brak. Gorica sa decom živi u 28 kvadrata, u malom prostoru koji im nije dovoljan. Korisnici su socijalne pomoći i kuhinje Crvenog krsta, ali često ostanu gladni. Gorica samo želi da njena deca imaju bezbrižno detinjstvo. 

Slavica Mandić Nikolić se napatila u životu. Ima troje dece, ali ih retko viđa. Pre desetak godina se iz grada preselila kod sestre na selo i to ju je učinilo srećnom, ali samo na kratko. Ubrzo joj je sestra preminula i ona je ostala potpuno sama. Ove zime joj se kuća u kojoj je živela zapalila i sada je ostala bez doma. Sve što je imala je nestalo u požaru.

Aleksandar Adamović je pre devet godina imao tešku saobraćajnu nesreću. Dok je vozio motor, udario ga je traktor i uprkos tome što je imao kacigu zadobio je teške povrede mozga. Sa posledicam povreda se bori najbolje što može, ali je oporavak težak i spor. Tretmani matičnim ćelijama su pomogli da povrati neke funkcije, ali Aleksandar je vezan za kolica, ne govori i nije samostalan. O njemu brigu vode majka Tatjana i sestra Nina, koje neumorno rade na tome da mu se stanje popravi. 

Srbija na dlanu u četvrtak u 21 na Happy televiziji.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti