21°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Informer

ĐINPING IZDAO HITNO NAREĐENJE KINESKOJ VOJSCI! Spremite se za najgori scenario! (FOTO, VIDEO)

Si, 66 koji je ujedno i generalni sekretar vladajuće Komunističke partije Kine i šef dvomilionske vojske sa dobrim izgledima doživotnog boravka na vlasti, izdao je naređenje tokom prisustva na plenarnom sastanku delegacije Narodne oslobodilačke vojske i Narodnooružanih snaga tokom aktuelne sednice parlamenta.

Si Đinping je naredio vojsci da razradi rešenja o najgorim scenarijima, da pojača obuku i pripremljenost za borbu, da se brzo i efikasno suoči sa svim vrstama složenih situacija i odlučno zaštiti nacionalne suverenost, bezbednost i razvojne interese, izvestila je državna novinska agencija Sinhua, ne pominjući bilo koja specifična pitanja koja su predstavljala opasnost za zemlju.

Pretpostavlja se da je naredba nastala kao pozadina stalnog suprotstavljanja između vojnih snaga Indije i Kine na liniji granične kontrole, ali svet strahuje da se iza toga krije potencijalni sukob sa Tajvanom ili Amerikom.

PROČITAJTE I OVO

MESEC DANA PRATILI ZVICERA, ISPALILI PET HITACA Otkriveno sve o napadu na vođu kavčana (VIDEO)

EKSKLUZIVNI SNIMCI Još novih detalja o ubistvu vođe kavačkog klana u Ukrajini! (VIDEO)

CG PARLEMENT: "Ljubav" prema državi košta 20 evra! 15 za gorivo i pet za točeno pivo! Logično je da se posle pobiju! (VIDEO)

PRESEK KORONA VIRUSA U SRBIJI Jedna osoba preminula, 48 novozaraženih

Nekoliko oblasti duž granične kontrole sa Indijom u Ladakhu i Severnom Sikimu nedavno su izložene velikim vojnim nagomilavanjem indijske i kineske vojske, što je jasan signal za porast napetosti i učvršćivanje odgovarajućih položaja od strane dveju strana, a dve nedelje pre toga su izbile i dve masovne tuče indijskih i kineskih vojnika.

Kineski državni savetnik i ministar spoljnih poslova Vang Li u nedelju je kritikovao pokušaje nekih američkih političara da optuže Kinu za pandemiju. Sjedinjene Države, rekao je, guraju Kinu na "ivicu novog hladnog rata".

Kina je 22. maja, drugi po veličini vojnih troškova nakon Amerike, povećala je svoj budžet za odbranu za 6,6 procenata na 179 milijardi dolara.

Hvaleći njihovu ulogu u borbi protiv KOVID-19, Si Đinping je rekao da su se Narodne oružane snage još jednom dokazale kao herojska vojska kojoj Komunistička partija i narod mogu u potpunosti verovati, preneo je ndtv.

Sa druge strane, Indija je saopštila da kineska vojska sprečava normalno patroliranje indijskih trupa duž granične linije u Ladakhu i Sikimu i oštro je odbacila tvrdnju Pekinga da je eskalirajuća napetost između dve vojske nastala ulaskom indijskih snaga na kinesku stranu.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su sve indijske aktivnosti izvedene na njenoj strani granice, tvrdeći da je Indija uvek imala vrlo odgovoran pristup prema upravljanju granicama.

- Istovremeno, Indija je duboko posvećena zaštiti svog suvereniteta i sigurnosti - naglasili su iz Ministarstva spoljnih poslova Indije.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti