5°C

Beograd

Photo: Pixabay/Ilustracija

Izvor: HappyBSC

Počnite već pripreme! PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK!

Rižoto s morskim plodovima je uvek dobar izbor za nedeljni ručak ili elegantnu večeru, bilo da obrok spremate za svoju porodicu ili ste pozvali prijatelje u goste. Sofisticirano, ukusno i jednostavno. Mi smo spojili naizgled nespojivo i dodali malo zelene boje i drugačije strukture u klasičan rižoto – šparglu i pesto sos koji u ovom jelu koristimo kao začin.

Već smo pominjali da su morski plodovi bogati omega-3 masnim kiselinama, kao i proteinima neophodnim za dobrobit našeg organizma. Otuda gambori u našem rižotu. No, danas ćemo Vam približiti kod nas nepravedno zapostavljenu namirnicu, šparglu. Špargla sadrži dosta kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, fosfora, gvožđa, cinka i vitamina, te je veoma dobra za detoksikaciju organizma, a kao diuretik pomaže kod problema s bešikom. Takođe, čisti i jača krv, pozitivno deluje na nadbubrežne žlezde, bešiku i jetru, a preporučuje se i kod šećerne bolesti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukus ovog rižota smo obogatili prethodno spremljenim pesto sosom.

Svega 15 minuta biće Vam potrebno za ovaj recept u našem Masterpiece posuđu ukoliko ste unapred iseckali povrće i pripremili i sačuvali određene sastojke. Pored toga hrana spremljena u Zepter posudama zadržava hranjive sastojke i ukus, a priprema se na zdrav način, bez dodavanja masti i vode. Zahvaljujući metalu L 316, od koga je naše posuđe napravljeno, ne dolazi do otpuštanja kancerogenih i toksičnih materija prilikom termičke obrade.

ČISTI TELO OD TEŠKIH METALA, SPREČAVA MALIGNA OBOLJENJA: Evo kako konzumirati moćnu crnu RIBIZLU!

POTREBNI SASTOJCI:

•   4 šolje / ili 240 g pirinča

•   8 šolja / ili 450 ml ribljeg bujona

•   500 g gambora

•   100 g špargle

•   Pesto

•   Grana padano sir po želji

PRIPREMA:   

•   U posudu  ubaciti pirinač

•   Uključiti indukcionu ploču na 90°C, 2 minuta

•   Dodati riblji bujon, pa gambore, poklopiti i kuvati 10 minuta na 90°C

•   Dodati špargle i pesto na kraju i izmešati sve

•   Narendati Grana padano sir na kraju

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Tagovi



Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar