12°C

Beograd

Photo: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Izvor: Tanjug

Sinod SPC: Datum izbornog sabora zavisi i od epidemiološke situacije

Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) održao je danas prvu sednicu posle smrti patrijarha Irineja, a na sastanku nije bilo reči o zakazivanju datuma za održavanje sednicena kojoj će biti izabran 46. poglavar SPC-a.

SVE O KORONI

KORONA PRESEK: Danas 52 preminula, na respiratorima 270

KONAČNO! VAKCINE USKORO U SRBIJI: Dve kompanije podnose zahtev za registraciju u našoj zemlji

MARIĆ OBOLEO OD KORONE Ovo je izjavio iz KBC Dragiša Mišović!

PRESEK STANJA PO GRADOVIMA: Korona ne jenjava!

Izborna sednica, prema zakonu Crkve, može se zakazati tek kada prodje 40 dana od smrti patrijarha, a mitropolit dabrobosanski Hrizostom, koji predsedava Sinodom do izbora novog patrijarha, kazao je da to ne zavisi samo od Svetog Sinoda, već i od epidemiološke situacije.

Kako je kazao mitropolit Hrizostom, u metodologiji izbora patrijarha ništa se neće menjati, a po zakonu bi trebalo da se izborna sednica održi do 20. februara, ako dozvole epidemiološki uslovi.

- Mi imamo arhijereje u Australiji, Americi, Evropi i svi oni moraju da dodju. Zakonski bi trebalo da bude posle Sretenja u februaru, ako bude epidemiološke prilike, odnosno kako je patrijarh Irinej umro 20. novembra, trebalo bi po zakonu da se održi do 20. februara - kazao je mitropolit Hrizostom.

Inače, na današnjoj sednici razgovaralo se o radu Sinoda i SPC-a do izbornog sabora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar