ALEKSANDAR ANTIĆ: Neistinite su tvrdnje o privatizaciji TENT-a!

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić osudio je veceras kao neistinite, neosnovane i neodgovorne izjave Dragana Đilasa o privatizaciji Termoelektrane "Nikola Tesla".

"Ne postoji nikakav plan, ni ideja, niti je iko ikada govorio o prodaji i privatizaciji bilo kog dela EPS-a, pa ni Termoelektrane "Nikola Tesla", izjavio je Antić, reagujući na izjavu Đilasa da će "zaustaviti privatizaciju TENT-a", saopštilo je resorno ministarstvo.

On je ocenio da je u pitanju zastrašivanje građana i "očajničko davanje lažnih obećanja nekoliko dana uoči izbora u Beogradu", kao i da je licemerno izgovoriti tako nešto pred građanima Obrenovca, gde veliki deo radi upravo u sistemu EPS-a i u TENT-u i životno su zainteresovani za status svog preduzeća.

"Uveravam ih da su ovakve neodgovorne priče o privatizaciji TENT-a potpuno neosnovane i da su plod isključivo nedostatka konkretnih ideja i projekata za poboljšanje života građana, u grozničavoj trci za glasove. Ovo nije prvi put da iz istog tabora stižu lažne i uznemirujuće najave o privatizaciji našeg elektroenergetskog sistema", naglasio je Antić.

On je podsetio i da je Vuk Jeremić, pre samo godinu dana, kao predsednički kandidat govorio o nekakvoj privatizaciji EPS-a, a kako kaže, kao što se nisu obistinile Jeremićeve reči, tako će biti i sa spekulacijama Dragana Đilasa.

"Ni EPS, niti bilo koji njegov deo nisu na prodaju, štaviše, Vlada Srbije razvija našu nacionalnu elektroenergetsku kompaniju, ulaže u TENT i nove objekte, sa ciljem da postane najjača energetska kompanija u regionu", poručio je Antić.

 

Kurir.rs
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:00 Vesti
14:30 Parovi - Nedeljni ručak
16:00 Ćirilica - Repriza
17:30 Telemaster
18:20 Glamur
18:55 Upoznajte Parove
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live