29°C

Beograd

Photo: ARHIVA

Izvor: Happybsc

HUMANI VOLONTERI GRADA BEOGRADA: Ništa nam nije teško! (FOTO)

Marko i Jovana volonteri  su opštine Zemun. Oboje su srednjoškolskog uzrasta, te zbog pandemije korona virusa nemaju nikavih obaveza. Slobodno vreme rešili su da iskoriste pomažući onima kojima je zaista pomoć neophodna – najstarijim građanima. Objasnili su nam kako je predviđena  i isplanirana ova akcija I šta sve moraju da urade. 

-Ja radim ovo otkako je epidemija počela. Podeljeni  smo po mesnim zajednicama grada Zemuna, mi pripadamo kriznom štabu Zemun centar - počinje Marko.

-Prijavili smo se da volonitramo, raspodelili su nas, dobili smo opremu, prsluke, zaštitne maske, rukavice, i  legitimacije- navodi  Jovana.

SVE O KORONI 

RUSKI LEKAR OTKRIO ZAŠTO JE KORONA TOLIKO OPASNA: Kada je Kina predala sojeve virusa u njima se već dogodilo nešto čudno

UŽIVO IZ MOSKVE: Olja Ikodinović: Svaki peti građanin ne poštuje mere zabrane

INFEKTOLOG DARKO NOŽIĆ U "ĆIRILICI" Zašto se plašiti korone, to je samo kijavica

DOBRODOŠLA, BEBO! Majka u izolaciji zbog korone, danas rodila zdravu devojčicu u Beogradu!

OVO NIKO NIJE SMEO JAVNO DA KAŽE Milomir Marić u "Ćirilici" otkriva nove činjenice o koroni (VEČERAS, 21 sat)

Na pitanje da li su im poznate sve ulice i da li idu svuda pešaka, Marko objašnjava da im drugi objasne ukoliko neku lokaciju ne poznaju, i da se pešaka ide samo ako je blizu, a da ih volonter- vozač vozi, ukoliko je negde dalje, sopstvenim kolima, ili opštinskim autom, a gorivo je naravno obezbeđeno, te ga ne plaćaju volonteri.

-Pozove nas neko od  građana na telefon, mi tada popunimo nalog informacijama, ko je osoba, gde živi, šta zahteva, a potom odemo na adresu, uzmemo novac , osoba potpiše nalog, odemo u nabavku i vratimo se kod njih, po tom principu funkcionišemo- navod Marko.

Na pitanje ko i šta najčešće traži, Jovana kaže:

-Uglavnom samo jako stari ljudi zovu, i traže ono osnovno, namirnice i lekove. Desi  se da ponekad neko izvoljeva, ali mu mi objasnimo da je vanredno stanje i da bez toga trenutno može.

Kažu da kao volonteri rade tokom dana koliko žele, ali da je  raspoloživo vreme za poziv i dolazak na kućnu adresu radnim danima od 8 ujutru do 16h popodne, dok je vikendom skraćeno, do 14h.

Naglašavaju da posao nije težak, da se ne boje korona virusa, a imali su poruku za mlade i jedan apel.

-Ima dosta mladih volontera kod nas, ali potrebno je još njih. Pozivamo mlade da se solidarišu, da počnu najpre od svojih zgrada, odnosno komšija, pa na dalje u pružanju pomoći. Apelujemo na sve ljude da budu ljubazniji i da nas po mogućstvu propuštaju u redovima jer na nama se jasno vidi po opremi da smo volonteri, i da nas neko čeka da mu pomognemo- zaključuju ova dva mlada i humana bića.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar