11°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Tanjug

Odloženo suđenje Katarini Rebrači za decembar

Golden Rose ad

Ponovljeno suđenje Katarini Rebrači i njenim saradnicama, povodom optužbi za zloupotrebu svedstava iz Fonda za prevenciju raka dojke, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu, za decembar, zbog izostanka optuženih i nekih od pozvanih svedoka.   

Po nalogu Apelacionog tužilaštva, koje je ukinulo prvostepenu presudu iz maja 2018. godine, kojom su Rebrača i ostale optužene bile osuđene na zatvorske kazne, suđenje je u septembru 2020. godine krenulo ispočetka. 

PROČITAJTE JOŠ: TRAGEDIJA U LAJKOVCU: Sin ubio oca! 

Rebrača je optužena da je od 2. juna 2006. godine do 9. marta 2010. godine kao direktor Dobrotvornog fonda “Katarina Rebrača”, u koji su donatori uplaćivali sredstva neophodna za prevenciju raka dojke, pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist veću od 22.5 miliona dinara, a u tome su joj, prema optužbi, pomogle Mirjana Hristić iz agencije "Mima art", kao i takođe optužena Slađana Mironija iz agencije „Top image". 

Optužene se terete za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. U decembru se očekuje da počne dokazni postupak saslušanjem svedoka.


Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad