11°C

Beograd

Photo: tanjug

Izvor: Tanjug

CIFRA OD KOJE BOLI GLAVA Evo koliko je potrošeno miliona na Trampov dolazak u Davos

Dvodnevni izlet američkog predsednika Donalda Trampa na Svetskom ekonomskom forumu koštaće američke poreske obveznike 3,4 miliona dolara, što je njegov najskuplji boravak u Davosu do sada, piše poslovni portal Kvarc.

Ova šredstva namenjena su za iznajmljivanje automobila i plaćanje hotelskih soba, ali ne uključuju troškove obezbeđenja, plate, kao ni oko 2,2 miliona dolara koliko se procenjuje da je potrebno za let predsedničkog aviona Er fors 1 od SAD do Ciriha i helikoptera Marin 1 od ciriha do Davosa.

Kvarc ističe da je ovo je najskuplje Trampovo putovanje u Davos do sada.


KLINTON JEDINI BIO GOSTI

Jedini američki predsednik koji se pojavio u Davosu pre Trampa bio je Bil Klinton, 2000. godine, poslednje na toj funkciji. Ronald Reagan je održao nekoliko govora putem videa, dok su Džordž Buš, Džordž W. Buš i Barak Obama potpuno ignorisali forum.


Prošlogodišnje putovanje, koje je Tramp otkazao u poslednjem trenutku usred delimičnog gašenja vlade, trebalo je da dostigne cenu od 3,6 miliona dolara, ali i dalje košta oko 3,2 miliona dolara u vidu troškova neiskorišćenih hotelskih soba i iznajmljenih automobila.

Za smeštaj predsednikovog tima na ovogodišnjem Svetskom ekonomskom forumu SAD su izdvojile milion dolara. Tajna služba izdvojila je više od 400.000 dolara za agente koji borave u Bad Ragazu, odmaralištu sa pet zvezdica i još 176.000 dolara za hotelske sobe na aerodromu u Cirihu.

Iznajmljivanje automobila za komunikacionu agenciju Bele kuće, koja obezbeđuje sigurnu komunikaciju predsednika i njegovog osoblja, koštaće oko 266.000 dolara.

Svakog januara, hiljade svetskih zvaničnika dolazi u Davos, švajcarski gradić sa oko 11.000 stanovnika. Velika potražnja za smeštajem podigla je cene, pa jednostavni apartman košta od 1.000 dolara za noć.


PROČITAJTE I OVO

ŠOKANTNI DETALJI O LEKARU NAPASNIKU Silovao pacijenta u anesteziji?!

LISTA NAJMOĆNIJIH ZEMALJA Daleko smo ispred Hrvatske i Slovenije, a pogledajte na kom mestu

CRNA LISTA GAZDA Trudnice i porodilje podnele 336 prijava

OVO JE ŽANDARM KOJI JE RAZNEO LJUBAVNICU I SEBE Iza sebe ostavio suprugu sa dvoje dece

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti