3°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Tanjug

DAČIĆ: Opstanak Republike Srpske pitanje od najvećeg značaja za Srbiju

Golden Rose ad

Svečana akademija povodom 30 godina Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio da je za zvanični Beograd opstanak i razvoj Republike Srpske pitanje od najvećeg značaja i da će to tako uvek i biti, održana je danas u Banjaluci. 

- Današnje rukovodstvo Srbije ne pravi razliku između onih koji su ih birali i bilo koga u Republici Srpskoj. Nema razlike između Niša, Beograda, Banjaluke ili Drvara. Ko nama može da zabrani da napad na Banjaluku i Republiku Srpsku ne tretiramo kao napad na Srbiju. U tom pogledu imate punu podršku rukovodstva Srbije - istakao je Dačić. 

PROČITAJTE JOŠ: TABAKOVIĆ: Na rast inflacije ne utiče povišena tražnja  

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da je ovo veoma važan dan na koji smo vi ponosni i istakao da je naša sloboda uvek plaćana veoma skupom cenom, i da kada god nismo imali državu, bio je u pitanju naš biološki opstanak.

- Stajali smo uvek protiv najvećih sila, od Otomanskog carstva, Austrougarske monarhije, nacističke Nemačke, potom NATO agresije. Možda smo mogli i nekoga da izbegnemo, ali ne bi mi bili to što jesmo, ponosni Srbi, jer uvek nam je bila najvažnija sloboda - rekao je Dodik.

PROČITAJTE JOŠ: ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Odnosi Republike Srpske i Srbije na najvišem nivou   

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Skupština srpskog naroda BiH jedina instituciji koja je stvorena pre same Republike Srpske, kao poslednja linija odbrane legitimnih srpskih nacionalnih interesa u okviru tadašnje Socijalističke Republike BiH.

- Skupština srpskog naroda u BiH, preteča današnje Narodne skupštine Republike Srpske, iznikla je iz složenih političkih okolnosti i teško narušenih međunacionalnih odnosa unutar predratne BiH, uzrokovanih ignorantskim odnosom i preglasavanjem srpskih poslanika u skupštini SR BiH - istakla je Cvijanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad