3°C

Beograd

Photo: Printscreen/pixabay

Izvor: Tanjug

BAKU: Azerbejdžan spreman da normalizuje odnose sa Jermenijom!

Golden Rose ad

Ministar spoljnih poslova Azerbejdžana Jejhun Bajramov izjavio je danas da je Baku spreman da normalizuje odnose s Jermenijom na temelju poštovanja principa međunarodnog prava, naročito suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica.

Bajramov je govorio u Minsku na sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica Zajednice nezavisnih država, prenela je agencija Anadolija.

PROČITAJTE JOŠDEMOKRATSKA REPUBLIKA KONGO: Pojavio se drugi slučaj ebole!

Govoreći o sukobima u Nagorno-Karabahu iz 2020. godine, Bajramov je rekao da je njegova zemlja osigurala svoj teritorijalni integritet "okončanjem 30-godišnje okupacije."

Napominjući da je Jermenija "uništila istorijske, verske i kulturne spomenike Azerbejdžana tokom razdoblja okupacije", Bajramov je izjavio da je taj problem iza njih, a da je njihov glavni cilj sada obnova oslobođenog teritorije i povratak izbeglica.

PROČITAJTE JOŠNOVI AUSTRIJSKI KANCELAR O REGIONU: Zapadni Balkan ostaje za nas važna tema

- Uprkos poteškoćama, Azerbajdžan je spreman da normalizuje odnose s Jermenijom na temelju principa medhunarodnog prava, naročito poštovanja suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica- poručio je Bajramov.

On se na marginama sastanka u Minsku sastao sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad