-2°C

Beograd

Photo: Printscreen/pixabay

Izvor: tanjug

JAPAN: Erupcija vulkana na ostrvu Kjušu!

Na južnom japanskom ostrvu Kjušu, danas je došlo do erupcije vulkan Nakadake na planini Aso, saopšteno je iz japanske meteorološke agencije.

U izveštaju lokalnih medija se navodi da je tokom erupcije koja se dogodila u 11.43 sata po tokijskom vremenu, vulkan izbacio pepeo na visinu od 3.500 metara, prenose mediji.

PROČITAJTE JOŠSIRIJA: Više osoba je poginulo u eksploziji u autobusu!

Za sada nema izveštaja o žrtvama ili većoj materijalnoj šteti na objektima u ovom popularnom turističkom odmaralištu, međutim, meteorološka agencija podigla je nivo uzbune za vulkansku erupciju na nivo 3 na skali od 5 i preporučila ljudima koji borave na ostrvu da se ne približavaju planini Aso.

Izdato je i upozorenje na velike stene i na piroklastična izlivanja u radijusu od oko jednog kilometra od kratera Nakadake.

PROČITAJTE JOŠTURSKA OPTUŽILA EU ZA DVOSTRUKE STANDARDE: Zadržava svoje strateško opredeljenje za punopravno članstvo

Poslednji put je 2019. godine došlo do manje erupcije na planini Aso, a u septembru 2014. godine 63 osobe su poginule od posledica erupcije vulkana na planini Ontake i to se smatra najsmrtonosnijom vulkanskom katastrofom u poslednjih 90 godina u Japanu.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCh1-xopKMTD73yhkDkur3Rw

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad