1°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube US News

Izvor: Sputnik Srbija

NESUGLASICE SA AKTIVISTIMA ZA LJUDSKA PRAVA OKO IZVEŠTAJA O ZLOČINIMA UKRAJINSKE VOJSKE: Suosnivač švedske kancelarije "Amnesti internešenela" podneo ostavku!

Suosnivač švedske kancelarije „Amnesti internešenela“ Per Vestberg podneo je ostavku zbog neslaganja sa izveštajem aktivista za ljudska prava o zločinima Oružanih snaga Ukrajine.

AMERIČKI MINISTAR ODBRANE PORUČIO IZ RIGE: SAD će izvoditi više vojnih vežbi sa baltičkim zemljama

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Završavam svoju dugu i plodnu saradnju (sa ovom organizacijom)“, rekao je on u intervjuu za „Svenska Dagbladet“.

Prema njegovim rečima, „Amnesti internešenel“ prvo se bavio oslobađanjem zatvorenika, ali je potom „proširio svoj mandat“.

Ranije su aktivisti za ljudska prava analizirali dejstva Oružanih snaga Ukrajine i došli do zaključka da ukrajinski vojnici krše međunarodne norme raspoređujući oružje u škole i bolnice u gradovima, čime ugrožavaju civilno stanovništvo. Autori izveštaja podsećaju da to što su u odbrambenoj poziciji ne oslobađa kijevske snage od poštovanja pravila.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar