13°C

Beograd

Photo: Varjača/Printscreen

Izvor: FACEBOOK/GOCINAVARJACA

ŠTA KUVATI SUTRA: Brzi zeleni mešanac, za pola sata spreman!

Kad ne znate šta da spremite za jelo a imate samo pola sata, izmislite nešto od onoga što vam se zateklo u kući. Malo mašte i očas posla dobićete ukusan, topao obrok.

Koristili smo mešavinu smrznutog zelenog povrća (brokoli, karfiol, prokelj, špargla, zelena tikvica...), a vi odaberitebilo koju kombinaciju koju volite. Vrstu kobasica takođe prilagodite svom ukusu.

Količina je za 2 do 3 osobe, zavisi koliko ste gladni. 

Počnimo...

 POTREBNO JE:

  • 3-4 kobasice po izboru
  • 1 glavica luka
  • 1 pakovanje smrznutog povrća (400-450 grama)
  • 1 kašika brašna
  •  250 ml neutralne pavlake
  • so, biber, peršun, biljni začin
  •  malo ulja za prženje.

NAČIN PRIPREME:

U velikom dubljem tiganju na malo ulja ispržite prepolovljene kobasice. Za to vreme sitno iseckajte luk.

Ispržene kobasice sklonite na stranu. Ako su pustile puno masnoće, odstranite višak i ostavite u tiganju oko 2-3 kašike.

Na toj masnoći propržite iseckani luk na srednjoj temperaturi da odmekne, pa ubacite smrznuto povrće koje ne treba prethodno odmrzavati. Pržite ga desetak minuta uz povremeno mešanje.

Posolite, pobiberite, dodajte peršun i suvi začin, pospite kašikom brašna i sve izmešajte. Naspite šoljicu vode, kratko krčkajte pa nalijte i neutralnu pavlaku, opet promešajte, pojačajte temperaturu da provri pa je smanjite, poklopite i krčkajte na tihom još desetak minuta uz povremeno mešanje.

Probajte viljuškom je li povrće mekano, ako je potrebno dodajte još soli ili začina, ubacite isprženu kobasicu u povrće, pustite da provri još jednom i isključite.

Servirajte toplo.

Prijatno...i javite nam utiske!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti